Gradatiesysteem

bandenNet als veel Japanse vechtsporten heeft ook Sibpalki, Koreaans Kungfu een gradatiesysteem. Er zijn er in totaal 10 Geup levels te behalen welke gevolgd worden door Dan (zwarte band) graden. In principe worden alle examens afgenomen via een centraal examen. Er kan echter ook regionaal examen plaats vinden als er genoeg kandidaten zijn om een examencommissie op te roepen.

We starten bij Mugeup wat je kunt vertalen naar Geen Geup. Dit zijn dus de witte banders. Daarna loopt het van 10de Geup naar 1ste Geup en dan van 1ste Dan tot 9de Dan.

Alle examens worden afgenomen door gecertificeerde instructeurs van Sibpalki Nederland. Dan examens worden daarnaast ook beoordeeld door The Korean Sibpalki Association. Hoe we dit doen? Het gehele examen wordt gefilmd en Master Choi schrijft een heel verslag in het Koreaans met zijn bevindingen en oordeel. De commissie in Korea beoordeeld dan het beeldmateriaal samen met het verslag. Zodra dat goed wordt bevonden wordt het papierwerk klaar gemaakt en kan Master Choi Namens Sibpalki Nederland en The Korean Sibpalki Association de kandidaat feliciteren.

Voor de Kungfu Ninja’s gebruiken wij badges. Meer over de Kungfu Ninja’s vind je hier.