Kungfu Training

Hoe weet ik of Sibpalki, Koreaans Kungfu iets voor mij is?

Dat weet je pas als je het een keer gedaan hebt. Veel mensen zien graag een filmpje of komen gewoon een keertje kijken. Maar voor iedere sport geld dat meedoen veel leuker is dan kijken. Zelf even in onze schoenen staan.
Om je toch even iets verder te helpen vooraf vertel ik je het volgende. Sibpalki is een van de weinige sporten in Nederland waar we werkelijk toewerken naar het leren gebruiken van verschillende wapens. Veel scholen hebben wel de stok of het zwaard maar wij hebben sowieso beiden. Ook het voor zoveel mensen bekende dubbelzwaard kun je haast niet vinden. Sibpalki heeft 18 technieken dus zit er vast een tussen die jij wilt en kunt leren.

Is Sibpalki lichamelijk zwaar?

Voor de gemiddelde inwoner van Nederland zal Sibpalki zeer goed te doen zijn. Een groot voordeel van Sibpalki is dat onze basis standen (de positie waarin onze voeten staan) niet zwaar belastend zijn voor de knieën. Iets waar vele martial arts beoefenaars juist last van hebben. Maar voor alles geld: Een goede warming-up voorkomt de meeste blessures.

Doen jullie aan full-contact sparren? DSC_0113-3-400x360-300x270

Nee, Sibpalki kun je full-contact gebruiken maar we oefenen niet op die manier. Sparringen zijn altijd gecontroleerd en dienen met gepaste kracht beoefent te worden. Daar waar nodig wordt ook eventueel bescherming gebruikt.

Vanaf welke leeftijd kan ik Sibpalki gaan doen?

De docent bepaald of jij wel of niet oud genoeg bent. Dit heeft te maken met hoe goed je instructies kunt opvolgen en hoe goed jij je lichaam al onder controle hebt. Natuurlijk hoeft niet alles super goed te zijn. Je bent er immers ook om te leren. Op dit moment is de jongste leerling gestart op 12 jarige leeftijd en is onze oudste leerling 57 jaar oud.