Nieuwsbrief 4

14-06-2022

Beste leden van Martial Arts Academy,

Het was mij toch een seizoen. Zowel in de school als privé is er veel gebeurd. COVID19, vele inschrijvingen, COVID19, vele uitschrijvingen, COVID19, nieuwe vechtsport erbij, COVID19, zwangerschap, bevalling en had ik al COVID19 genoemd?

Gelukkig lijkt COVID19 achter de rug en lijken de apenpokken zich rustig te houden. Maar goed, volgend seizoen komt de winter weer en niemand weet echt wat we mogen verwachten van COVID19. Laten we hopen op een normaal seizoen vol sport plezier!

Agenda

15-06-2022 Koreaans Kungfu
17-06-2022 Koreaans Kungfu
18-06-2022 Kungfu Ninja’s
22-06-2022 Koreaans Kungfu
24-06-2022 Koreaans Kungfu
25-06-2022 Kungfu Ninja’s
29-06-2022 Koreaans Kungfu
02-07-2022 Sabumdag
27-08-2022 Examens
September: Start nieuwe seizoen

Haedong Kumdo

Laat ik dan nu eerst starten met wat minder leuk nieuws. Ondanks alle inspanningen van Carla en Jeroen, heeft het niet zo mogen zijn. Haedong Kumdo groeide eerst goed maar door allemaal omstandigheden bij de leden privé of door COVID19 is het niet gelukt om leden te behouden. De groep bestaat inclusief instructeurs uit 4 leden en daarmee in het financieel niet haalbaar om ook maar 1 uur per week aan lessen te bekostigen, laat staan 2.

In goed overleg hebben wij dan ook besloten die afdeling weer af te stoten. Vooralsnog gaan Carla en Jeroen verder met lessen geven. In welke vorm en onder welke naam zullen wij in de toekomst leren. Binnenkort zal hun website ontkoppeld worden van die van ons maar blijft hun domein: KoreaansZwaardvechten.nl nog wel actief. Hopelijk kunnen wij dan toch nog op die manier deze fanatiekelingen helpen.

Jullie kunnen helpen door hun Instagram en Facebook te volgen: @KoreaansZwaardvechten.nl

Kungfu Ninja’s & Koreaans Kungfu

27 augustus is de volgende examen ronde (meer info volgt). Dit examen vindt plaats vóór dat de lessen weer begonnen zijn. Wij zijn namelijk, zoals de meeste inmiddels gewend zijn, in de maanden juli en augustus dicht.

Voor Koreaans Kungfu leden is er soms de mogelijkheid om in de vakantie samen te trainen in het park. Dit wordt dan georganiseerd door leden van de school. Zo kun je je kennis bijhouden. Is dit niet het geval of ben je een Ninja’s, zorg dan dat je zelf goed blijft trainen in de vakantie of zorg dat je kunt afspreken met andere mensen uit je groep.

De lessen starten dan weer op de eerst mogelijk dag in september.

Webshop

Examens kunnen zoals gewend via de webshop besteld worden. Tegen het einde van het seizoen zullen wij van de Ninja’s een lijst bekend maken wie er in aanmerking komt. 

Ook hopen wij binnenkort weer nieuwe producten toe te voegen aan de shop. Zolang er nog les gegeven wordt kunnen spullen nog via de les uitgegeven worden. Zwaarden en stokken kunnen wij niet verzenden.

Naslagwerk

Maar sabumnim, heeft u ook filmpjes voor ons?

Ja, maar die ga ik niet delen. Dit om een simpele reden. Ik moet dan voor iedereen uitzoeken wie welk filmpje moet hebben zodat ze niet van video’s wat proberen te leren. Dat kost bergen aan tijd voor mij. Ben je bang dat je dingen gaat vergeten, film jezelf dan. Dit kun je in de les doen of direct na de les als je thuis komt en alles nog helder in je hoofd zit.

Is er interesse in een online omgeving voor video’s? Een zogenaamd MAA+ account? MAA Prime? Zo ja, laat het dan weten in de reacties

Loading poll ...

First LEGION

Na lang nadenken wat een goed aanvulling zou zijn op het huidige aanbod van MAA zijn wij geland op LEGION. Dit is ons totaal nieuwe programma. Aankomende periode zullen jullie hier steeds meer over gaan horen.

Dit totaal nieuwe programma moet in heel Apeldoorn (en omgeving) de aandacht gaan trekken om zo een groep te kunnen vullen. Ken jij dus iemand die getraind wilt worden als een echte WARRIOR, dan is dit het juiste programma. We hebben maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (14) dus het is zaak zo snel mogelijk aan te melden voor de entry-test. We gaan dit traject maar met één groep starten. Het is dus zaak om je bij deze eerste (en mogelijk laatste) lichting in te schrijven. Dit is namelijk de kortste weg naar BlackBelt.

De formele doelgroep is 16-26 jaar. Maar wil jij, of ken jij iemand die daar buiten valt maar bereid is had te trainen… laat ze dan: Tell me more! app’n via WhatsApp op 085-0033777. En houd natuurlijk Facebook en/of Instagram in de gaten voor meer informatie over het traject en de entry-test.

Social Media

Laser

Onze laser voor het graveren van stokken en zwaarden was al een lange tijd kapot. Na bestellen van nieuwe onderdelen krijgen wij het systeem niet meer aangestuurd via de PC. We twijfelen nu of het investeren in een volledige nieuwe laser wel verstandig is. Voor nu is het in ieder geval niet mogelijk om je naam in je stok of zwaard te krijgen.

Sabumdag

2 juli hebben wij Sabumdag (‘meesters- & juffendag’) voor de Kungfu Ninja’s. Dit is een gezamenlijke les van 9:00-11:00 en tevens ons eind event van het seizoen. Iedereen moet gewoon, net als iedere les, in pak en zijn wapens meenemen.

Volgend seizoen hopen wij Sabumdag weer uitbundiger te kunnen vieren dan de afgelopen jaren. Dit jaar is het dus gewoon weer in onze standaard zaal.

Dank

Ben en Lucas ook dit seizoen weer mijn dank voor het assisteren bij de Kungfu Ninja’s. Sabumnim Dymphna bedankt voor het bijstaan bij de Koreaans Kungfu lessen. Naast mij, dan wel in plaats van mij. Jeroen (v. V) bedankt voor alle energie die jij in de Haedong Kumdo afdeling hebt gestopt samen met Sabumnim Carla. Uiteraard Sabumnim Carla ook bedankt voor al haar inspanningen.

Uiteraard ook mijn dank aan alle andere helpende handen (ouders, jeugd, volwassenen, enz).

Jullie hebben allemaal jullie aanstaande vakantie verdiend!