Corona / The Show Must Go On

22-02-2021

Empty spaces, what are we living for?
Abandoned places, I guess we know the sore, on and on
Does anybody know what we are looking for?
Ja, einde aan de Lock Down!

Vele zullen al de gelekte berichten hebben gehoord en hopen dat er nog veel meer mag. Tot aan de conferentie morgen is er alleen niets zeker. Via onze beperkte boogschiet activiteiten zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Handboog Bond (NHB) en krijg wij dan ook informatie van de NOC*NSF. In theorie zou volgens het NOC*NSF Corona routekaart bij het beëindigen van de Lock Down sowieso ruimte moeten maken voor sport. De vraag is dan alleen wel of ze ook werkelijk sporten voor alle leeftijden beschikbaar maken of dat de overheid hier een leeftijd aan koppelt.

Wij hopen natuurlijk dat we morgen horen dat de Lock Down van sport gaat en we naar maximaal een code 4 (Zeer Ernstig) gaan.

Volwassenen & Jeugd

Volwassenen en Jeugd kunnen inmiddels via Zoom trainen. Het is niet wat we het liefste doen maar dit is wat we kunnen bieden binnen de maatregelen. Voor Koreaans Kungfu zal zelfs bij opening van de zalen gekeken moeten worden hoe we het exact vorm gaan geven omdat Sabumnim Logan Maxwel bijna een uur moet reizen. Mogelijk dat een werkverklaring hierin wat kan doen maar ook dan moeten leden uit de omgeving Apeldoorn nog op tijd thuis zijn.

Vooralsnog gaan we dus uit van Zoom lessen aangezien de Avondklok met 3 weken verlengd zal worden op basis van de nieuwe spoedwet.

Kungfu Ninja’s

Onze huidige ervaring is met Zoom is dat het soms wat lastig is om uit te leggen hoe je iets moet doen. Wij hopen voor deze groep dan ook dat wij zo snel mogelijk kunnen starten met reguliere lessen. Maar wat als dit niet het geval is?

  1. Buiten training. Omdat Sabumnim Logan Maxwel ver van Apeldoorn woon (Silvolde) moet hij tijdig beoordelen of het weer het toe gaat laten. Dit maakt het allemaal wel lastig. Het weer is momenteel even omgeslagen na lente weer dus nu is het wel goed buiten te doen. Maar hoelang dit blijft is onzeker.
  2. Toch via Zoom. Dit zal dan meer gefocust zijn op het actief bewegen en beetje opfrissen/bijhouden van de kennis. Echt technische verbeteringen zal daarin lastig worden. De groepen zullen wij dan waarschijnlijk ook ander indelen en sowieso minder tijd omdat voor deze leeftijd een Zoom training erg saai zal worden en de concentratie dan verslapt.

Houd de nieuwberichten dus goed in de gaten aankomende tijd! Dit zorgt dat je weet wat er mogelijk is voor je Ninja!

The Show Must Go On

Links of rechtsom gaan wij vanaf maart weer starten met lessen voor iedereen! Tijd voor stil zitten is voorbij. Afhankelijk van de situatie is het misschien niet mogelijk om deel te kunnen nemen omdat je niet de beschikking hebt over de apparatuur om met Zoom van start te gaan. Laat dit dan weten en dan kijken wij samen naar een oplossing.

Last but not least, heel erg bedankt voor alle donaties van afgelopen periode. Veel mensen hebben hun support laten zien. We werken enkel met vrijwilligers en vorige jaar, ondanks de corona problematiek, heeft de stichting voor het eerst geen lening hoeven te nemen om alles te kunnen betalen. Zoals het er nu uit ziet zullen wij ook 2021 door komen door jullie steun!

Nog een extra Shout Out naar de leden van Haedong Kumdo. Deze afdeling is in het moeilijkste jaar gestart wat je maar kunt bedenken voor een sport. De kosten waren in het begin vele malen hoger dan de inkomsten. Door de donaties van alle leden van Haedong Kumdo is ook deze afdeling stabiel. Bedankt voor jullie support. Niet alleen aan de Stichting maar ook wat jullie hiermee tonen aan Sabumnim Carla Kuster.