Corona update

03-11-2020

Beste leden van Martial Arts Academy,

Vooralsnog lijkt het erop dat er voor ons niet bepaald wijzigingen zijn. Mocht later vandaag of deze week andere informatie beschikbaar komen dan laten wij dat weten. Hieronder volgt per discipline een verder toelichting.

Kungfu Ninja’s

Voor de Ninja’s verandert er niets. De huidige regels blijven van kracht.

  • Ouders blijven buiten.
  • Kinderen komen in Dobok (uniform) aan bij de zaal.
  • Kinderen mogen enkel hun schoenen wisselen in de kleedzaal. Trainer Dymphna (17 jaar) ondersteunt bij veters strikken.
  • Kinderen wassen hun handen voor het betreden van de zaal

De trainers Dymphna en Logan lopen met een mondkapje op. Dit is niet verplicht maar willen wij doen als extra maatregel. Trainer Ben kan vanwege zijn longen dit niet en loopt dan ook zonder mondkapje.

  • Ook voor de gymzaal dienen ouders afstand te houden van elkaar. Dit niet naleven kan gevolgen hebben dat wij als school gesloten worden.

Wil je als ouder wat bespreken dan kun je via WhatsApp of telefoon doen: 085-0033777.

Koreaans Kungfu

Jeugd
Voor de jeugd verandert er niets aangezien iedereen onder de 18 jaar is. Houd verder wel afstand van Sabumnim Logan. Jokyonim Dymphna is 17 jaar en kan dus individueel correcties geven.

Volwassenen
Vooralsnog lijkt hier ook geen verandering anders dan dat wij de zaal fysiek moeten indelen. We zullen dan ook banken en andere materialen gebruiken om vakken te creëren. Neem een flesje water mee en zorg dat dit binnen jouw vak staat.

Haedong Kumdo

Ook deze lessen gaan ongewijzigd door. Lessen zullen echter een individueel karakter krijgen.

Uitleg

We hebben gekeken naar de uitleg op de site van NOC*NSF, Accres en het RIVM. Daarna hebben wij ook nog contact gehad met het NOC*NSF.

De regels stellen dat onder de 18 jaar alles binnen het ‘nieuwe-gewoon’ door kan gaan.

Voor de volwassenen wordt er ineens de term ‘groepslessen’ geïntroduceerd in de aangescherpte regels. Men wil het aantal verplaatsingen en de daarbij horende potentiële contactmomenten beperken. Je mag dus nog wel individueel trainen en dat zelfs samen met ander persoon. Deze personen moeten dan 1,5 meter afstand houden indien ze geen huishouden zijn. Een potje tennis kan dus gewoon maar dubbelen niet. Naar de fitnessschool of boksclub om te trainen ook. De ring in voor een sparring mag beslist niet.

Binnen onze ‘sport’ kun je rustig individueel trainen en wij kunnen ruimschoots de 1,5 meter afstand houden op al onze locaties.  Zolang wij de 30 personen niet overschrijden is er dus niets aan de hand.