Nieuwsbrief 2

18-10-2021

Beste leden van Martial Arts Academy,

Wat zijn we het seizoen toch hard ingegaan! 23 NIEUWE LEDEN hebben we erbij! Daar alle organisatie daaromheen is er niet eens tijd geweest om fatsoenlijk nieuws updates te delen via de site. Gelukkig hebben we via WhatsApp het nodige kunnen delen. Martial Arts Academy is sinds de oprichting ieder jaar gegroeid maar houden we dat vast? Dit kan alleen als iedereen zijn steentje bijdraagt. Straks hier meer over.

Wat ook super is, is dat de corona maatregelen nog amper terug te zien zijn in de les. Laten we hopen dat de besmettingen niet te hard gaan stijgen zodat we op deze voet verder kunnen, dan wel maatregelen afbouwen.

Sportive groet,
Sabumnim Logan

Haedong Kumdo

HDKD is zonder stoppen door gegaan in de zomervakantie. Heerlijk buiten trainen. Maar de winter komt eraan en voor de woensdag training was er nog geen zaal gevonden. Dan wordt buiten toch wel erg fris. In Deventer heerst er een sportzalen tekort waardoor je dus niet 1, 2, 3 een zaal gevonden hebt. Er is zelfs een club in Deventer die verspreid is over 10 zalen! Gelukkig heeft een zeer betrokken ex-lid (dat waarschijnlijk ook weer terug komt) een potentiële zaal voor ons gevonden.

Woensdag gaat Sabumnim Carla voor het eerst daar met de groep trainen. Als het bevalt hebben we eindelijk de tweede locatie erbij.

Webshop

Het lijkt zo makkelijk een webshop, maar het is veel werk. Vandaag hebben we de grootste klap gemaakt met veel zaken wijzigen. Totaal zijn vandaag 10 producten aangepast (dat zijn over de 100 individuele product wijzigingen) en zijn er 7 nieuwe producten bijgekomen.

Meeste aanpassingen zitten in de categorie: Goodies
We hebben bij een aantal producten toch wat kleurstellingen aangepast voor een nog mooiere print. Deze klus heeft de hele dag geduurd om alles te regelen. De ‘Goodies’ zijn namelijk gekoppeld aan een externe site. Op deze manier krijgt de leverancier direct de bestelling door zodat ze over kunnen gaan op productie. Elke wijziging heeft daarmee op heel veel plaatsen invloed. Omdat deze spullen rechtstreeks naar jullie worden verzonden zit daar altijd verzendkosten bij. Tip: Vraag eventueel of andere ook iets willen bestellen, dan kun je dat samen vanaf 1 account doen en de verzendkosten delen.

Mochten jullie meer info nodig hebben over een bepaald product kun je daarvoor altijd even App’n of bellen.

De Starter Pack – Kungfu Ninja’s maat 120 zijn weer op voorraad!

Sabumnim Carla Kuster

Via Facebook hebben vele haar al gefeliciteerd maar wij doen het nog een keertje extra via deze weg.

Gefeliciteerd met het behalen van je 2de Dan in Haedong Kumdo, Jinyoung Ssangkum Ryu.

Sinterklaas

4 December vieren de Ninja’s Sinterklaas. Er zal een klein presentje zijn en de les zullen we iets anders aankleden dan anders.

Mochten er kinderen zijn met allergieën voor standaard strooigoed, laat dat even weten zodat wij dat kunnen doorgeven aan Piet.

Doe je een webshop bestelling voor Sinterklaas, laat dat dan even via de App weten. Anders geven wij gewoon de bestelling in de les uit.

Sporttas

We hebben onze eigen sporttas sinds kort! Speciaal door ons ontworpen. Deze sporttas kun je in een handomdraai veranderen in een rugzak. Makkelijk voor mensen die veel op de fiets zitten.

Momenteel zijn we ook bezig met het produceren van een wapentas waar meerdere stokken en zwaarden in passen zodat je ook je wapens makkelijk mee over straat kunt nemen.

Vergeet niet, houten en kunststofwapens vallen ook onder de wet: Wet wapens en munitie. Daarom moet je altijd je wapens ergens in vervoeren. Voor de Ninja’s is dit minder spannend aangezien hun stok letterlijk een bezemsteel is.

Klik hier om hem direct in de webshop te bewonderen.

Kungfu Ninja’s / Respect

De Kungfu Ninja’s is de hards groeiende groep binnen Martial Arts Academy. Wij maken geen reclame, dus mond of mond reclame brengt nieuwe leden aan of men vindt ons online. Hoe dan ook zijn wij er super blij mee. Maar meer kinderen betekend ook meer risico op een ongelukje. Dat hoort erbij maar er is wel even een punt van aandacht.

Wij hebben vanaf dag 1 de regel dat je niet zonder toestemming elkaar mag slaan met de wapens. Dit geld zowel voor de houten stokken als de foam zwaarden. Sparren (in en om de zaal) gebeurt ENKEL onder toezicht van trainers! Maar wat als dit nu wel gebeurt?

Ninja’s mogen terug slaan met hun foam zwaard, desnoods in het gezicht van de ander.

Nu zullen geheid een aantal denken: DAT KAN TOCH NIET!? En inderdaad HET KAN NIET.

  • Het kan niet zo zijn dat je op een vechtsport les zit en de belangrijkste veiligheidsregel naast je neerlegt.
  • Het kan niet zo zijn dat je op een vechtsport zit en jij je niet mag reageren op een aanval.

Wij willen geen agressors in de les maar ook niet slachtoffers. Opkomen voor jezelf, door jezelf, is van belang. Er is niet altijd een oudere die het voor je opneemt. Nu niet en zeker later niet. Uiteraard zullen wij als trainer er natuurlijk ook wat van zeggen en zorgen dat het niet van kwaad naar erger gaat. Maar wij merken dat verschillende Ninja’s een hardere les nodig hebben. Afhankelijk van de situatie/herhaling zullen wij ook schorsingen van 1 of meer lessen gaan invoeren voor de agressors.

Voor iedereen die deze regel niet vindt kunnen is dit mijn advies: Bespreek goed met je kind dat wangedrag met wapens NIET getolereerd wordt. Als hij dan luistert wordt hij ook geen slachtoffer van zijn eigen daad. Het wel of niet revanche nemen is aan de leerling zelf, wij zullen dit ook niet verder stimuleren maar wij zullen dit ook niet afstraffen/corrigeren.

Het laatste ongeval heeft in de kleedzaal plaats gevonden na de les. Ouders mogen weer de kleedkamers in, binnen de huidige Corona regels. Dit kan gedoe voorkomen tussen leerlingen.

Respect

Voor alle afdelingen geldt natuurlijk dat we respectvol omgaan met elkaar, elkaars spullen en je eigen spullen. Binnen iedere krijgskunst is het gewoonlijk om ook je instructeur en assistenten met respect aan te spreken. Nu is het op vele basis- en voortgezet onderwijsscholen steeds meer gewoon om ook de docenten gewoon bij de voornaam aan te spreken. Maar wij zijn nu eenmaal een wat authentieke instelling waar dat niet gewoon is.

Voor alle ouders/verzorgers en leerlingen dan ook het dringende verzoek:
Spreek je instructeur altijd netjes aan met Meester/Master/Sabumnim met of zonder de voor en/of achternaam.

Geef het goede voorbeeld.
Loop je de zaal in: Buig netjes als je over de drempel bent gestapt.
Loop je de zaal uit: Buig voor je de drempel over stapt weer even richting de zaal.

Korting!

Ieder lid kan korting verdien door nieuwe leden aan te dragen.

Voor Kungfu Ninja’s is het eenmalig, 1 maand korting.

Voor Koreaans Kungfu & Haedong Kumdo leden is dit een maandelijkse korting per lid voor de duur dat het aangebrachte lid, betalend lid is.

KortingKoreaans Kungfu
(Jeugd tot 16jr)
Koreaans Kungfu
(Volwassenen)
Haedong Kumdo
0 leden€ 0,00€ 22,50€ 27,50€ 30,00
1 lid€ 5,00€ 17,50€ 22,50€ 25,00
2 leden€ 12,50€ 10,00€ 15,00€ 17,50
3 leden€ 22,50€ 0,00€ 5,00€ 7,50

Boogschieten

Ik krijg soms de vraag: Martial Arts Academy zou toch ook wat gaan doen met boogschieten? Ja, dat klopt. Helaas geld ook hier de regel: Een locatie is niet 1, 2, 3 geregeld. Maar vroeg of laat gaan we met Koreaanse bogen aan de slag!

Gefeliciteerd

U bent aan het einde gekomen van deze nieuwsbrief. Mocht er vragen of opmerkingen zijn kunnen jullie altijd bellen of App’n met 085-0033777