Haedong Kumdo

Haedong Kumdo (1982) is een moderne martial arts welke zijn afkomst heeft in het Shimgumdo (1971), een koreaanse variant van het Japanse Kendo. Waar het Koreaanse kumdo meer focust op 1-op-1 duel richt Haedong Kumdo zich vooral op de dynamiek en tactiek van het slagveld (1 tegen velen). Ondanks zijn technisch moderne bestaan heeft Haedong Kumdo ook zeker een link met de historische technieken welke staat beschreven in de Muyedobotongji (Complete Geïllustreerde handleiding voor de krijgskunst) uit 1790.

Yinyoung Ssankum Ryu focust vooral op het dubbel zwaard.

Jinyoung is de spirituele pseudoniem van de oprichter van de United World Haedong Kumdo Federation.
Ssangkum betekent letterlijk ‘dubbelzwaard’.
Ryu kun je vertalen naar ‘school’ of ‘stijl’.

In het begin start je voornamelijk met enkelzwaard technieken. Na verloop leer je ook dubbelzwaard. Naast de zwaardtechnieken is er ook veel aandacht voor Ki (energie) oefeningen. Zo creëer je door Haedong Kumdo balans tussen lichaam en geest. Iets wat zeer van belang is tijdens een strijd maar ook zeer behulpzaam in het dagelijkse leven.

Vind rust en kracht via de technieken van het zwaard!


Carla Kuster

Carla Kuster is hoofdinstructeur van de afdeling Haedong Kumdo, Yinyoung Ssangkum Ryu bij Martial Arts Academy.

“Via een vriend kwam ik aanraking met deze vechtsport. Ik had altijd al belangstelling voor oosterse filosofieën en bewegingsvormen. Als acupuncturist en instructeur Qi Gong werk ik met Qi, de interne energie van het lichaam. Haedong Kumdo heeft die Ki (Koreaans voor Qi) ook centraal staan in de beoefening, en dat sprak me dus zeer aan.
Toen ik, na een ernstige hersenschudding, dankzij Haedong Kumdo, me weer snel fit en gefocust voelde, was de keus snel gemaakt….
Ik wil graag iedereen laten delen in het geweldige gevoel dat Haedong Kumdo je geeft…”

Namens Carla ben je van harte uitgenodigd om een proefles te volgen. Schrijf je direct in voor een gratis proefles!

Grand Master Kim, Jeong Seong

Grand Master Kim, Jeong Seong is de grondlegger en president van de United World Haedong Kumdo Federation (UWHKF) vanuit het hoofdkwartier in Busan, Korea. Hij is ook de auteur van het boek ‘Think out of the box’ Through The Training of Haedong Kumdo, en Two Swords Training (volume 1 & 2).

GM Kim is een geliefd trainer en reist al jaren over de hele wereld om Haedong Kumdo te promoten en zijn kennis te delen. Hij heeft een 9de Dan in Haedong Kumdo en de Jinyoung Ssangkum Ryu ontwikkeld. In dit systeem ligt de nadruk op het gelijktijdig gebruik van twee zwaarden gecombineerd met Ki-training.


United World Haedong Kumdo Federation (UWHKF)

United World Haedong Kumdo Federation werd opgericht in juni 2001. Momenteel zijn er 50+ landen betrokken in onze organisatie en nog steeds groeiende. Het doel van de UWHKF is om de vaardigheden door te geven van de Jinyoung Ssangkum Ryu in Haedong Kumdo met een hoge waarde aan originele zwaardkunst en cultuur uit Korea.

United World Haedong Kumdo Federation staat open voor iedereen uit de hele wereld. De wereldwijde interesse in deze Koreaanse Sword Martial Art met één en met twee zwaarden is enorm dankzij de vele voordelen voor Body, Mind en Spirit. Een aantal contributies van de UWHKF bestaan uit talrijke demonstraties, publicaties en seminars. Haedong Kumdo is een dynamische Martial Art voor welzijn, zelfverdediging, en balans van lichaam en geest.