Zhineng Qigong

In deze lessen focussen wij volledig op gezondheid en het herstel daarvan. Deze lessen zijn dan ook gericht op mensen die ergens last aan ondervinden. Of dit nu fysiek of geestelijk is maakt niet uit. Wij focussen voornamelijk op 1 techniek, Lift Qi Up and Pour Qi Down. Het trainen van deze basisleer neemt al snel jaren in beslag alvorens men hem werkelijk beheerst. Deze oefening is gericht op het herstel van onze energiebalans zodat lichamelijk als ook geestelijke kwalen afzwakken of zelfs volledig genezen.

Gezien de aard van de training is commitment wel vereist. Je doet het voor je gezondheid en niet alleen voor je plezier en ontspanning. Het thuis meerdere malen herhalen van de oefeningen is ook gewenst voor resultaat. Alle oefeningen kunnen zowel staand als zittend gedaan worden. Zelfs zonder armen of benen is meedoen mogelijk.

The goal is not to find balance but to pave a way towards it. Qigong is just the means to get there.

Stop the endless search and start you journey today.

Wat is Qigong

Qigong (uitspraak tsjie ghong) is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert, om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren. Qigong-oefeningen zijn meestal opzichzelfstaande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een Qigong-oefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden.

Dr. Pang Ming heeft Zhineng Qigong ontwikkeld.

So we’re starting a
Spiritual trip home – not back
to the unconscious begin,
but furthered towards a
new connexion with our origin.

The Journey has just begun!

Is Qigong wat voor mij?

Als jij je lichamelijke en geestelijke gezond wilt houden of zelf wilt verbeteren kan Qigong een methode voor jou zijn. Qigong is echter een verzamelnaam voor vele verschillende stylen en vormen. Afhankelijk van wat jou docent aan kennis heeft krijg jij iets geleerd. De vraag is dan ook of de vorm die je gaat leren aansluit bij jou. Maar binnen Qigong ga je vaak ook een diepere vertrouwensband aan met je docent. Daarom is het heel erg van belang dat je goed contact hebt met de docent. Er moet een soort click zijn. Daarom blijft mijn advies altijd: Doe mee en ervaar het zelf.