Dr. Pang Ming

Dr. Pang Ming werd september 1940 geboren in China. Hij beoefende al sinds zijn vroege jeugd qigong, tài jí en martial arts. Als zesjarige ging hij voor het eerst in de leer bij een qigong grootmeester. Daarna volgde nog 18 andere grootmeesters. Hij leerde zo verschillende qigongvormen en krijgskunsten beheersen en bereikte in alle vormen een zeer hoog niveau.

Dr. Pang Ming is hoogbegaafd wat ertoe leidde dat hij al op zijn negentiende afstudeerde als westers arts. In 1958 studeerde hij als negentienjarige af aan de Medische Universiteit van Beijing en was daarmee een van de jongste westers geschoolde artsen in China.

Direct na zijn afstuderen ging dr. Pang Ming werken als arts, maar gelijktijdig begon hij aan zijn studie Traditionele Chinese Medicijnkunde met als specialisatie acupunctuur. Over dit onderwerp schreef hij later verschillende boeken. In 1962 studeerde hij af en begon hij zijn diepgaande onderzoek naar qigong. Eerst studeerde hij Boedhistische Qigong, na 1964 intensiveerde hij zijn studie in de krijgskunsten. Hij heeft vele verschillende Daoïstische en Boedhistische teksten onderzocht en daarbij een link gelegd naar zijn Westerse en Chinese medische achtergrond.

Tijdens de culturele revolutie in China verbleef dr. Pang Ming vijf jaar in een boeddhistische tempel nabij Beijing. Hier had hij alle tijd om zich zonder afleiding te concentreren op zijn studie van qigongvormen. Begin 1980 creëerde Dr. Pang Ming Zhineng Qigong. Een qigongvorm die door iedereen beoefend kon worden, omdat zij zeer eenvoudig was en van alle overbodige bewegingen was ontdaan. Alleen de meest effectieve bewegingen uit de verschillende qigongvormen die hij onderzocht, kregen een plaats in zijn medische qigong. De vorm die uiteindelijk bekend werd als Zhineng Qigong, is daarom eenvoudig en uitzonderlijk effectief.

Het medicijnloze centrum dat hij in 1991oprichtte is door meer dan 300.000 patiënten (Dr. Pang Ming noemde ze studenten) bezocht. Zij werkten er aan hun gezondheid door dagelijks uren te trainen. Het effectiviteitpercentage was meer dan 95%. Er zijn meer dan 3000 onderzoeken gepubliceerd in China. In 1998 was Dr. Pang Ming de eerste die een certificaat van waardering ontving van het departement van sport en gezondheid. Van de elf onderzochte Qigong vormen is Zhineng Qigong als best helende vorm erkend.
November 1991 richtte dr. Pang Ming het Huaxia Zhineng Qigong training Centre op in Qinhuangdao. Tussen 1992 en 1995 richtte hij ook het Hebei Huaxia Zhineng Qigong Research en Recovery Centre op. Alle patiënten die het Centrum bezochten werden volledig gediagnosticeerd en trainden dan een maand lang intensief, waarna de testen herhaald werden. Er zijn meer dan 3000 onderzoeken gepubliceerd in China.

Dr. Pang Ming heeft negen boeken gepubliceerd over Qigong. Hij heeft niet alleen Zhineng Qigong gecreëerd maar ook het Holistische Hunyuan Principe ontwikkeld. Hij maakt gebruik van het qi-veld (morfogenetisch veld, collectief onderbewuste, Zero-Point field) om Zhineng Qigong aan te leren en om patiënten te behandelen.

In 2001 is het Zhineng Centrum in China gesloten wegens de problemen van de overheid met Falun Gong. Alle vormen van Qigong waar meer dan 50 mensen samenkwamen moesten gestopt worden. In het Centrum waren duizenden mensen en aangezien er geen uitzondering gemaakt werd moest het Centrum dicht. Dr. Pang Ming is nu met pensioen en geeft geen les meer.

Wei Qifeng

Master Wei beoefent vanaf zijn vroege kinderjaren Qigong en Taiji en doceert al ruim 20 jaar Zhineng Qigong. Hij is opgeleid door grondlegger Dr. Pang Ming in zijn Huaxia Zhineng Qigong Centre in China (ziekenhuis, training- en onderzoekcentrum) en werkte hier vervolgens als leraar voor de stafmedewerkers.

Al enige tijd heeft hij zijn eigen Qigong centrum Daohearts, waarbij leraren als Tao Xingyu, Zhengdao Lu, Wang Ling Ling en Xi Xiao Feng zijn aangesloten en lesgeven. Onlangs heeft hij nog niet eerder uitgebrachte werken van Dr. Pang Ming vertaald en in diverse boeken uitgebracht zoals ’ The Methods of Zhineng Qigong Science’, ‘Hunyuan Entirety Theory’ en ‘Later Methods of Zhineng Qigong and Taiji’.

In 2010 heeft Logan 3 maanden Zhineng Qigong Science gestudeerd onder directe leiding van master Wei